Sve o Goliji na jednom mestu

Sve o Goliji na jednom mestu

Pretraži Golija.rs
Baner
Baner
Baner
Odvraćenica PDF Štampa El. poštahotel_odrvracenicaOdličnim asfaltnim putem Novi Pazar-Golija, na 32-om km od Novog Pazara, stiže se do hotela "ODVRAĆENICA" , neotkrivenog turističkog centra u Srbiji. Turistički centar "Odvraćenica" radi u sastavu Proizvodno Prometnog Preduzeća "Ljin" iz Raške. Centar sarži hotel sa 100 ležaja u dvo-, tro-, četvoro-krevetnim sobama, sobama sa jednim bračnim ležajem, kao i prijatno opremljenim apartmanima. Svaka soba ima svoje kupatilo, TV uredjaj, a mnoge od njih i terasu sa pogledom na predivno okruženje. Restoran u prizemlju broji 100 mesta i prijatno je opremljen drvenim nameštajem, potpuno ukrašen tradicionalnim i drevnim predmetima i alatkama za rad u domaćinstvu i polju. Posebno zadovoljstvo gostiju su druženja obogaćena “gorštačkim” pričama oko kamina.

Hotel sadzi opremljenu salu namenjenu održavanjima raznih seminara ili različitih vidova nastava za decu i odrasle (učionica). U suterenu se nalazi i disko-klub, mesto za zabavu, pre svega za goste mlađeg uzrasta ( učenike osnovnih škola). Nadomak hotela je dečiji zabavni htl_odvracenicapark, gde deca mogu ostvariti sve svoje čarolije, a roditeljima je obezbeđeno mesto za odmor i usput nadgledanje svoje dece u toku igre neposredno uz parkić.Bungalovi koji se nalaze u neposrednoj blizini hotela daju poseban smisao odmora na planini. Svaki sadrži tri kreveta i toalet, kao i mini zbirku tradicionalnih predmeta bogate kulture i običaja ovog kraja. Za učenike, za škole u prirodi, “amfiteatar u smrčevaku” predstavlja poseban izazov i zanimljivost, jer okuplja mlade naraštaje po temama prilagodjenim očuvanju prirodnih vrednosti.

Za ljubitelje skijanja tu su dve žičare sa četiri staze (KULA 1, 2, 3 i 4), na udaljenosti oko 200 metara od hotela,kao i ski staza sa ski školom na raspolaganju gostima hotela. Neposredno odvracenica skipored hotela nalazi se tereni za košarku, odbojku, rukomet, fudbal i sve popularniji tenis. Za one koji vole šetnju i uzivaju u održavanju kondicije na raspolaganju je staza zdravlja, kao i jasno obeležen makadamski put u dužini od 8,6 km, koji vodi od hotela direktno do vrha, Jankovog kamena, sa koga se pruza nesvakidasnji pogled na čitav region. Šetnje zelenim planinskim tepihom i branje planinskog bilja i plodova (kantarion, majčina dušica, borovnica, malina, kupina), u toplijim mesecima u godini, odmoriće i najumornijeg gosta. Prava atrakcija u samom centru Odvraćenica su neuobičajeno veliki, lekoviti mravinjaci, poput manjih plastova sena, koji „opominju“ one sa načetim zdravljem da će upravo ovde izlečiti svoje bronhije, prirodnom inhalacijom.Iskoristite mravinjak na pravi način i dozivecete promene za pamcenje!

Za ljubitelje lova, komercijalno lovište, uzgajalište jelena lopatara, daje mogućnost posebnog opuštanja i uživanja. Nova ski staza sa školom skijanja kao privatna investicija PPD “Ljin”, odvracenica ski2koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela je posebno zadovoljstvo ljubitelja “zimskih čarolija na snegu”, posle kojih je obavezno okrepljenje toplim čajem od lekovitog bilja uz pucketanje kamina.... U blizini je izgradjeno 13 manjih etnokuća i sportski tereni sa namerom predstavljanja primeraka flore i faune veličanstvene planine Golije, kao i zbirke etnografskih motiva i obeležja bogate kulture kraja.

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack